Дошкільний підрозд

Сторінка психолога

Дистанційне 1-11кл

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 10

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29.03.2024, 12:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Горянівська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Сучасний учитель – педагог нової формації
13:38
Сучасний учитель – педагог нової формації

    В. Сухомлинський писав: «Школа – це насамперед учитель. Особистість учителя – наріжний камінь виховання». Справжній учитель  - це одночасно майстер і духовно багата особистість.

     Високий рівень, на який піднялася методика сьогодні, вимагає від учителя значно більше знань, ніж це було кілька років тому. У зв’язку з цим нова освітня парадигма визначила одне з головних завдань учителя  - підвищення професійної кваліфікації, що значною мірою пов’язане зі здійсненням методичної роботи.

     Завдання методичної роботи випливають із сучасної освітньої мети: підготовка учителя як суб’єкта професійної діяльності, соціального життя, суб’єкта особистісної самореалізації й самоорганізації. Педагог може досягти високого професійного рівня за умови систематичного підвищення  власного науково-теоретичного рівня, удосконалення психолого-педагогічної підготовки своїх знань, умінь і навичок, поліпшення загального розвитку й культурного рівня.

     Наш час висуває перед учителями якісно нові, високі вимоги як до особистості, так і до професійної підготовки. Сучасний учитель – педагог нової формації. Це висококультурна людина, глибоко і широко ерудована, з нахилами й навичками наукового дослідництва,  це справжній майстер своєї справи. Стати таким учителем важко, треба докласти чимало зусиль, постійно підвищувати кваліфікацію.

    Атестаційною комісією комунального закладу «Горянівський НВК» щорічно досліджується діяльність вчителів у міжатестаційний період з метою встановлення відповідності займаній посаді та можливості присвоєння кваліфікаційної категорії.

     В 2017 – 2018 н.р. 6 педагогів школи підвищили свою кваліфікацію: Легезі І.С., вчителю фізичної культури присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст ІІ категорії», Боярчук Н.І., директор НВК та Таряник В.В., заступник директора з НВР підтвердили кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та педагогічне звання «вчитель - методист», Уряшник Н.В., вчитель географії та Кеня В.А., вчитель української мови та літератури, підтвердили кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», також їм було присвоєно звання «старший вчитель», а Хуторній Т.С., вчителю біології, присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та педагогічне звання «старший вчитель».

     Отже, можна  з впевненістю констатувати, що маючи таких професіоналів, педагогічний колектив комунального закладу «Горянівський навчально-виховний комплекс» готовий до роботи в умовах реформування освіти  в Україні та надання якісних послуг освіти.

Переглядів: 352 | Додав: СвітланаІбадуллаєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024