Дошкільний підрозд

Сторінка психолога

Дистанційне 1-11кл

Пошук

Календар

«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 10

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Вівторок, 16.04.2024, 12:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Горянівська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Грудень » 10 » Ти людина – отже маєш права.
22:50
Ти людина – отже маєш права.

Права людини – це її можливість існувати й розвиватися як особистість, задовольняти свої потреби, в більшості випадків закріплені законодавством.

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН на засіданні в Парижі прийняла Загальну декларацію прав людини. Саме до цієї дати в межах району і проходить Тиждень правових знань.

В комунальному закладі «Горянівський навчально-виховний комплекс» в рамках Тижня відбулася зустріч з представником правоохоронних органів, старшим дільничним філії поліції Дніпровського РРВП, майором поліції Лобурем Євгеном Івановичем. Адміністрація навчально-виховного комплексу: директор Боярчук Ніна Іванівна та педагог-організатор Уряшник Наталія Володимирівна приділяють велику увагу патріотичному та правовому вихованню школярів.

Учні 9 класу прийняли активну участь у вікторині «Закон у моєму житті», в ході якої показали свої знання з видів правопорушень, обставин, що виключають юридичну відповідальність та особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх. Учні 8 класу детальніше познайомилися з правами дітей та їхніми  обов’язками.

Одним з важливих обов’язків кожного громадянина є захист Вітчизни, тому до Дня Збройних сил України 6 грудня педагог-організатор Уряшник Н.В. та вчитель фізичної культури Легеза І.С. провели виховний захід  «Українська армія – гордість українського народу».

В рамках Тижня в шкільній бібліотеці оформлена книжкова поличка «Права людини». Цікавими були також малюнки учнів на тему: «Права – очима дітей».

А завершився тиждень проведенням 8 грудня Єдиного Всеукраїнського уроку «Права людини», де класні керівники розповідали про Конституцію України  - основний закон держави, який гарантує права і свободи та про інші важливі документи. Діти самі сформулювали кілька правил, про які неодноразово вже говорили:

  • Поважай правопорядок і закон.
  • Проганяй від себе лінощі, байдужість, займайся самовихованням.
  • Учись бачити себе збоку, постійно звіряй свої вчинки з моральними та правовими нормами.

Наші діти – це наше майбутнє, тому так важливо щоб вони жили у незалежній і правовій державі, чому ми їх і навчаємо.

 

Переглядів: 308 | Додав: СвітланаІбадуллаєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024