Дошкільний підрозд

Сторінка психолога

Дистанційне 1-11кл

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 10

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26.04.2024, 09:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Горянівська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Лютий » 14 » Молодь проти СНІДУ
10:44
Молодь проти СНІДУ

     За десять місяців 2017 року в Україні за даними Центру громадського здоров'я МОЗ України було зареєстровано 14 667 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 2 158 дітей до 14 років). На жаль, одним з найбільш уражених ВІЛ-інфекцією регіонів є Дніпропетровська область. Темпи зростання захворюваності в Україні є одними з найвищих у світі.

     Боротьба зі СНІДом об’єднала зусилля сотень країн, мільйонів небайдужих людей. Попри активні заходи медиків, швидкість поширення епідемії СНІДу залишається великою.  В Україні проблемами ВІЛ/СНІД переймаються не тільки медики, соціальні працівники та чиновники, професійний обов’язок яких – боротися з ВІЛ/СНІД, а й молодь, на перший погляд далека від цих проблем.

    У навчально-виховному комплексі створено соціокультурне середовище, що базується на засадах педагогіки, співпраці, толерантності, технологій особистісно зорієнтованої взаємодії та діяльнісному підході, використання інтерактивного навчання, методик розвитку критичного мислення.

      З метою  пропаганди здорового способу життя, формування свідомого ставлення до власного здоров'я, проведення роз`яснювальної роботи серед молоді, щодо толерантного, співчутливого ставлення до ВІЛ-інфікованих, учні КЗ «Горянівський НВК» 9 класу(кл. керівник Наталія Кісільова), 10 класу (кл. керівник Світлана Москаленко) та 11 класу (кл. керівник Валентина Кеня) з вчителем біології Тетяною Хуторною здійснили екскурсію на єдине в Україні підприємство по виробництву презервативів ТОВ«Долфі-Україна». Провідним спеціалістом з дизайну презервативів Оксаною Рябовол для унів була проведена екскурсія на підприємство, де вони на власні очі змогли спостерігати за сучасними високотехнологічними етапами перевірки, пакування, маркування та тестування презервативів. Крім цього    дизайнер провела змістовну лекцію про походження, виготовлення та умови зберігання даної продукції та вікторину, яка допомогла дітям якнайкраще оцінити значимість збереження власного здров’ я. А якщо людина усвідомлює важливість своїх рішень, пов’язаних зі збереженням здоров’я, розуміє шляхи передачі вірусу, небезпеки СНІДу, його фактичну невиліковність, то вона зможе уникнути небезпечних ситуацій. Відсутність інформації, невміння захищати свій власний інтерес призводить до ризикованої поведінки, інфікування ВІЛ.  Профілактична освіта — один із найефективніших заходів протидії епідемії.

Переглядів: 306 | Додав: СвітланаІбадуллаєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024